DIA-STONE Gránit Kft. fejlesztése

3. pályázat (Széchenyi 2020)

A kedvezményezett neve: DIA-STONE GRÁNIT Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: "Dizájnipari fejlesztés és automatizáció a Dia-Stone Kft.-nél"

A szerződött támogatás összege: 150 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 69,767441%

A projekt tartalmának bemutatása:
10 éve alakult családi vállalkozás, amely jelenleg már 14 főt foglalkoztat. Főprofil a gránit, márvány és más kőanyagok nagykereskedelme, de egyre jelentősebb kitettség a kőfaragás tevékenység felé. Az árbevétel nagyrészét a kereskedelmi tevékenység adja, de egyre nagyobb az igény a méretre vágott kőelemek iránt valamint az egyedi dizájn kőmegmunkálási munkák iránt. A cég egyaránt készít jelenleg is hazai illetve export piacokra is egyedi konyhabútor elemeket, egyedi sírkő, egyedi más szobor elemeket is. Ez a vállalkozás leginnovatívabb szárnya, amely azonban nagy marketing munkát, nagy idő és infrastrukturális fejlesztési beruházást, s különös odafigyelést igényel.
Célunk a folyamatos fejlődés mellett, a megbízhatóság, a nagy raktárkészlet okán a folyamatos munkával való feltöltése a kapacításnak, az áruk gyors forgási sebessége, a megmunkálási folyamatok automatizálása, a versenyképesség növelése, az export piacokon való jelenlét megerősítése. Piacunk alapvetően a kőmegmunkáló iparosok, építőipari kivitelezők, s kis részben egyedi lakossági megrendelők.
Cégünk Aparhant községben mükődik, ami egy elmaradott térségben fekszik, így az egyik nagy munkáltató vagyunk a községben. Telephelyünkön egy frissen épült csarnokban mükődünk, itt található meg iroda valamint a jelenlegi géppark, ami jelenleg 4 vágógépből, 2 csiszológépből, 4 targoncából áll. Flottánk 2 személyautóból, s 5 kisteherautóból áll.
A beszerzendő gépek számára hely biztosított az új csarnokban, ehhez szükséges áramforrás kialakításra került, valamint központilag a szükséges víz és oxigén is rendelkezésre áll.
Beszerzett eszközök:
Donatoni JET 625 CNC vágógép – 2 db
Edge Polishing Machine Model Omega 100 élcsiszoló
További megvalósított projektelemek: Bérköltség – nagy segítség a COVID járvány idején.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.24.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00266

Adatok betöltése...

Szolgáltatásaink

  • Gránit,- márvány,- mészkő nagykereskedelem
  • Táblás, méretre szabott értékesítés
  • Készre gyárott garnitúrák forgalmazása
  • Országosan lefedett árufuvarozás

Termékeink

Baltic Brown, Juparana Colombo, Kashmir Gold, Kashmir White, Blue Pearl, Multicolor Rosso, Nero Assoluto, Paradiso, Rosa Beta, Rosa Porrinho, Shivakashi, Star Galaxy, Carrara

Kérjen ingyenes árajánlatot... Árajánlat kérése

Rólunk

A DIA-STONE Gránit Kft 2009.-ben alakult a Tolna megyei Aparhant községben. Mintegy 10.000 m2 alapterületen, 35.000 m2 anyag - árukészlettel várjuk meglévő, valamint leendő vásárlóinkat. Fő profilunk a gránit,- márvány,- mészkő nagykereskedelem.